0706-197080 info@gotlamm.se

Om våra lammskinn

Våra lamm och tackskinn kommer uteslutande från gårdens ekologiskt uppfödda lamm. Vi har ett stort utbud av skimrande grålockiga lammskinn att inreda hemmet med.
Skinnen är tvättbara i maskin på ullprogram 30°C (se tvättråd längst ner på sidan).

Pälsklippta skinn har en ulllängd på ca 18mm. De passar bra till exempelvis möbelklädsel, sömnad, kuddar eller bara att ha i soffan eller fåtöljen. Av denna variant finns enbart skinn från lamm.

De plädklippta skinnen har en ulllängd på ca 35mm. Dessa skinn har ofta större lockar och ullängden hjälper locken att komma fram på bästa sätt. Plädklippta skinn passar väldigt bra att ha i soffan, på fåtöljen, sängen, i barnvagnen eller på golvet. Av denna variant finns både skinn från lamm, tacka och bagge.

Oklippta skinn har en ulllängd på ca 90-100mm. Dessa skinn har en lång oklippt päls där vi medvetet valt att inte klippa fram någon lock på några utvalda skinn. Detta pågrund av att just den här pälsens naturliga utseende är så orginellt och ovanligt. Av denna variant finns det framförallt tack och baggskinn men även lammskinn. De här skinnen passar bra att lägga på golvet men även i soffan eller fåtöljen.

Så sköter du dina lammskinn

Lammskinn är väldigt lättskötta då de är naturligt anpassade för att hålla borta smuts och fukt.
Ämnet lanolin finns naturligt i lammull och verkar både självrengörande och smutsavstötande.

För att hålla skinnet rent och fräscht kan du ta ut och skaka det med jämna mellanrum, extra god effekt får du när det är lite fuktigt ute. Om det är snö ute går det bra att lägga skinnet med pälssidan nedåt i snön och sedan skaka av det. Fukten är bra för lockarna!

Skulle skinnet ha blivit rejält smutsigt så kan du tvätta det med en liten klick milt schampo (pH 3,5-5,5) eller ulltvättmedel på 30° i maskin eller i kallt vatten för hand.
Om du vill behandla en fläck på skinnet föreslår vi att det görs med en liten klick milt schampo och kallt vatten. Använd aldrig varmt vatten och såpa då det resulterar i att ullen tovar sig.

Kontakta oss

E-post: info@gotlamm.se
Adress: Stenkyrka Sorby 205, Tingstäde
Karta: Hitta hit »
Andreas: 0706-197080
Linda: 0702-279908